Immunrendszer erősítése
Immunrendszer erősítése - Helyes nézőpontból

Itt kezdd: főoldal | vissza

9, Immunrendszer erősítés és a sav-bázis háztartásunk egyensúlyának megteremtése

 

A betegségek kialakulását megakadályozhatjuk, ha a vércukorszintünket a normális érték alsó határához közel tartjuk, a vér oxigénszintjét pedig magas, 99-100%-os tartományba emeljük.

 

Immunrendszer erősítése: Fogyasszunk minél több lúgosító élelmiszert és folyadékot! Tartózkodjunk sokat a friss levegőn, igyunk minél több tiszta, strukturált vizet, étrendünk tartalmazzon megfelelő mennyiségben vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket, ügyeljünk emésztésünk kiegyensúlyozottságára! A székrekedés során ugyanis tovább pang a béltartalom, és ez is elsavasodást eredményez. Immunrendszerünk akkor működik megfelelően, ha sejtjeink jó közegben (lúgos), jó tápanyagot kapnak a megfelelő időben a "normális" működés érdekében.

Ha immunrendszerünk a megfelelő tápanyaghoz jut hozzá, akkor fokozódik aktivitása és szervezetünk ellenállóbb lesz a különböző fertőzésekkel, betegségekkel szemben ugyanúgy, mint bármelyik halálos kórral szemben.


 

A mindennapi egyensúly megteremtése

A következő pontokat érdemes betartani ahhoz, hogy segítsük szervezetünk savakkal szembeni tehermentesítését.

Immunrendszer erősítése részletesebben:

- Étrendünket tudatosan alakítsuk ki, együnk több lúgosító ételt, mert ezek tápanyagban, vitominokban, nyomelemekben gazdagok (szánjunk időt egy kis kutatatásra és a legmegfelelőbb élelmiszer beszerzésre).
- Együnk nyugodtan és alaposan rágjuk meg az ételt. A fontos tápanyagok így jobban felszívódnak.
- Igyunk sok jó minőségű vizet (szűrt csapvíz, ásványvíz). A káros vegyi anyagok így könnyebben kimosódnak.
- Éljünk aktívan, mozogjuk, izzadjuk ki a savakat, amik terhelik szervezetünket.
- Kerüljük a túlzott stresszt, mert szervezetünk, mirigyei méreganyagokat, savakat termelnek.
- Növeljük a naponta bevitt bázikus vitálanyagok mennyiségét az alábbiak szerint. A savakat így közömbösíthetjük.

 

Az alábbi példában láthatjuk fehérvérsejtjeink működésését jó és rossz immnrendszer aktivitás mellett.

fehérvérsejt
Ha az egészséges táplálkozás hatására immunrendszerünk megfelelően működik a fehérvérsejtek megvédik szerveinket a ráktól, úgy hogy megtámadják az elfajult sejteket és elpusztítják.
Viszont, ha az immunitás csökkenése miatt fehérvérsejtjeink kevesebb számban fordulnak elő pont ott, ahol szükség lenne rájuk, nem tudnak elbánni az egyre szaporodó rákos sejtekkel és ezek a mérgező sejtek daganattá alakulhatnak.

Cikksorozatunkban részletesen tárgyaljuk hogyan tehetjük ideálissá szervezetünk egyensúlyát, megvizsgáljuk mi is valójában az immunrendszer erősítés. Miként kedvez ez egészségünkre, alakunkra, bőrünkre, hajunkra stb, nézve. Megvizsgáljuk milyen ok-okozati összefüggések vannak a sejtjeink működése és a kialakuló betegségek között.

 

Étkezési tanácsok

Fogyasszunk minél kevesebb savas és minél több lúgos ételt és italt!

- Savképző ételek: az összes húsféle, halak, állati zsír, vaj, margarin, finomított olaj, diófélék, hüvelyesek, sajt, tojás, fehérlisztből készült ételek, fehér cukor, ecet, édességek.

- Lúgképző ételek: gyümölcsök, gyümölcslevek (igazi), zöld levelek, zöldséglevek, egyes gyógyteák, gyökérfélék, nyers zöldségek, csírák, burgonya, csicsóka, uborka, tök, hagyma, fokhagyma, fűszernövények, búzakorpa, teljes kiőrlésű gabonából készült termékek, gesztenye, datolya, füge, szójatermékek.

 

Nagyon fontos az elfogyasztott táplálék minősége, előállításának természetes vagy mesterséges módja, valamint kémhatása. A kísérletek egyértelműen kimutatták, hogy minél mesterségesebb egy táplálék, annál jobban elősegíti a rákkeltő anyagok beépülését a szervezetbe. Ezért veszélyesek a margarinok, a koffeinmentes italok és az édesítőszerek. Utóbbiak egy része például aszpartamból készül, amiben 10% faszesz van. Ezt a szervezet különféle karcinogén, azaz rákkeltő anyagokká alakítja. Veszélyes továbbá minden kész, félkész feldolgozott élelmiszer, amik természetesen (sajnos) megkaphatóak bármely élelmiszer üzletben.

 

 

Testmozgás és az izzadás jótékony hatása

Olyan rendszeres mozgást válasszunk, ami alaposan meg is izzaszt! Az izzadással számottevő mennyiségű savat választhatunk ki szervezetünkből! Mozgás hiányában ezek a savak bent rekednek, és elraktározódnak.

Tartsunk rendszeresen savkiválasztást segítő salaktalanító-napokat, -heteket, lúgosító diétákat!

A testmozgás hiánya, például az íróasztal előtt történő munkavégzés oxigénhiányt idézhet elő az izmok elégtelen vérkeringése révén. Az oxigénhiány következtében tejsav termelődik, ami ugyancsak terheli a sav-bázis háztartást. Éppen ezért a lehető legtöbbet kell mozogni, még a rövid munka közti szünetekben is illetve rendszeresen kell szellőztetni a munkahelyen.


Szervezetünk is savtalanít és az egyensúly megteremtésén fáradozik

Folyamatosan ki vagyunk szolgáltatva a savak és bázisok állandó változásának, szervezetünk azon fáradozik éjjel és nappal, hogy természetes egyensúlyban tartsa a sav-bázis háztartást. Savak mindig képződnek, ezért testünknek folyamatosan közömbösíteni kell az egyensúlyeltolódás hatását. Szervezetünk pufferkapacitása (savsemlegesítése) erősen függ a naponta bevitt létfontosságú bázikus ásványi anyagok és nyomelemek mennyiségétől.

A lúgosító étrend elősegíti az egészség fenntartását. A friss nem savkeltő gyümölcsök, zöldségek valamint a jó minőségű ásványvíz, megfeleleően szűrt csapvíz ideális ebből szempontból. Mivel ezek az alapvető vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek legfőbb forrásai, ezért étrendünkben túlsúlyban kell lenniük.

Ha nem tudunk odafigyelni kellően étrendünkre, akkor bázikus vitálanyagok sehogyse tudnak bejutni szervezetünkbe. Ebben az esetben segítséget nyújthat a a Super Greens (Szuper Zöldek) por és a Prime pH csepp. Ásványi anyagok és nyomelemek speciális kombinációját tartalmazó étrend kiegészítők egyensúlyba hozzák szervezetünk a sav-bázis háztartást.


immunrendszer erősítése
Állati és növényi fehérjék: Sok alapvető táplálékunk, mint például a fehérjék, a fő savkeltő élelmiszerek közé tartoznak. Mivel a fehérjék elengedhetetlen tápanyagok, ezért kellő bevitelük érdekében a növényi eredetű fehérjéket kell előnyben részesíteni az állati eredetű fehérjék fogyasztásával szemben.

 


Mi a helyzet a koplalással

A nem rendszeres étkezés a koplalás ugyancsak hozzájárul szervezetünk túlsavasodásához. A zsírtartalékok megnövekedett lebontása révén savas anyagcseretermékek (ún. ketonok ) képződnek. Súlyos egészségkárosító hatásáról nem beszélve, mert sokan csak megvonják a táplálékot és nem fordítanak elég gondot a vitaminok, nyomelemek pótlására, amire szervezetünknek elengedhetetlenül szüksége van. Ilyenkor immunrendszer erősítés helyett, immunrendszer gyengülésről beszélünk.

Ahhoz, hogy sikert érjünk el a helyes diétázásban úgy, hogy nem terheljük túlságosan a sav-bázis háztartást, fogadjuk meg az alábbi szabályokat.


Diétázzunk megfelelően

- Együnk keveset, de igyunk sok jó minőségű vizet (szűrt csapvíz, ásványvíz)

- Fogasszunk sok saját készítéső zöldséglevest, gyümölcs és zöldségleveket (ezek ne tartalmazzanak se cukrot, se édesítő- és tartósítószert)

- Hagyjuk el a felesleges savképzőket: alkohol, nikotin, édességek, kávé

- Korlátozzuk a zsírt, cukrot, sót, fehérlisztet tartalmazó ételeket

- Diétázás közben kerüljük el a stresszt, a rohanást és a negatív ingereket

- Lazuljunk el testileg és szellemileg

- Éljünk aktív életet! Sportoljunk, mozogjunk, kiránduljunk, sétáljunk nagyokat

- A salakanyagok kiválasztása érdekében a beleknek rendszeresen ürülniük kell, a veséket pedig sok folyadékkal kell átöblíteni

 

immunrendszer
Ha alkalmazod ezeket az egyszerő tanácsokat, hamarosan megtapasztalod jótékony hatását. Cikksorozatunkbn praktkius tippek, ötletek találhatóak a finom és egyszerű ételek elkészítésének módjairól és ezek csodálatos hatásairól.

 

 

Segítség! Nincs időm mindenre odafigyelni

Ha nem tudunk odafigyelni kellően étrendünkre, akkor bázikus vitálanyagok sehogyse tudnak bejutni szervezetünkbe. Immunrendszer erősítése helyett csökkenő aktivitásról beszélünk, fogékonyabbak leszünk az elhízásra, betegségekre, fertőzésekre, mivel a savas közeget szervezetünk nem tudja semlegesíteni. Ebben az esetben segítséget nyújt a Super Greens (Szuper Zöldek) por és a Prime pH csepp. Ásványi anyagok és nyomelemek speciális kombinációját tartalmazó étrend kiegészítők egyensúlyba hozzák szervezeted sav-bázis háztartását. A "Zöld lötty" is segíthet >>

 

Lehet beteg vagy, lehet fogyni szeretnél. Bárhogy is legyen...

 

Iratkozz fel a levelező listánkra az alábbi lehetőségen (ha még nem tetted)! Bármikor leiratkozhatsz, ha nem akarod az alábbi válaszokat.


 

 

PH PROGRAM lépésről-lépésre

Itt kezdd: főoldal | vissza

 


1, Egészséges életmód, tanácsok

2, Táplálkozás fontossága

3, Mit kerülj és miért, fogyókúra receptek

4, Sav bázis egyensúly megteremtése

5, Mi az a pH csoda

6, "Zöld lötty" a fogyásért és az egészségért

 

 

- Elhízás, túlsúly


- PH szint mérése, BETA Teszt


- Immunrendszer erősítő életmód


- Frissítő, relaxáló masszázs

 


Leleplező írások! Az egészséges életmód tanácsait, a helyes méregtelenítő kúra alapjait, a szép bőr és a fiatalság megőrzésének titkait tudhatod meg cikksorozatunk segítségével.


Jelentkezz most! Nem bánod meg és ráadásul most, egy filléredbe sem kerül.Cikksorozat témái:


-1, Tények, bizonyítékok és statisztikai adatok a környezetünkben lévő vegyianyagokról, mérgekről és ezek egészségkárosító hatásairól-2, Helytelen életmód (táplálkozás) hatásai szervezetünkre az elhízás okai-3, Különböző betegségek kialakulásának lehetséges okai (rák, daganat, hormonzavarok, szív és érrendszeri panaszok, izületi betegségek, stb.)-4, Hogyan védjük meg szervezetünket a betegségektől (méregtelenítés, egészséges életmód, helyes táplálkozás, fogyókúra)-5, Lépésről-lépésre a gyógyulás útján egy szebb, boldogabb élet felé

 

Egészséges életmód, tanácsok

Táplálkozás fontossága

Mit kerülj és miért, fogyókúra receptek

Sav bázis egyensúly

Mi az a pH csoda

Zöld lötty

Elhízás, túlsúly

PH szint mérése, BETA Teszt

Immunrendszer erősítés


Díjmentes jelentkezés:

E-Mail:

Keresztnév:

Jelentkezem >>